Stabirib

Stabirib zijn volledig ingekleurde polyester glasvezelversterkte profielplaten in een dikte van 1,7mm. De mechanische eigenschappen van polyester maakt de plaat uitermate geschikt voor omgevingen waar chemische resistentie noodzakelijk is. Daarnaast is de kunststof gevelplaat licht van gewicht en eenvoudig te monteren.

De ontwerpvrijheid van damwandplaten is groot. Alle gangbare profieltypes zijn leverbaar. De platen zijn makkelijk te bewerken en kunnen in standaard RAL-kleuren geproduceerd worden.

207/35 (SAB35) 2UV

Het profiel 207/35 is aan twee zijden met een Melinex 389 film UV beschermd. Dit maakt de kunststof gevelplaat geschikt voor gevel- en daktoepassing. Een ideale combinatie voor het bekleden van luchtwassers.

Voorraad antraciet (RAL7016)

6500mm

Voorraad groen (RAL6007)

6500mm

Klik hier voor artikel en EAN codes

Overige profielen

Elk damwand profiel kan in hoogwaardig en nagenoeg onverwoestbaar polyester geproduceerd worden. Het minimale benodigde volume is  350m². Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden voor één- of tweezijde UV-bescherming. Enkele voorbeeld profielen zijn hieronder weergegeven.

Profiel: 183/40

Profiel: KD45

Profiel: KD58

Ral Kleuren

De vertoonde kleuren zijn slechts een indicatie. Beeldschermen kunnen een andere kleurnuance weergeven. Vanaf 350 m² is productie op maat in iedere gewenste RAL kleur mogelijk.
Levertijd is ca. 6 weken na opdracht.

Melinex® 389

De Stabirib damwandplaat wordt enkel of dubbelwandig beschermd met 20 micron UV-beschermende polyesterfilm Melinex® 389.

Als resultaat van het bi-axiale oriëntatieproces biedt Melinex® 389 superieure eigenschappen en een uitzonderlijke veelzijdigheid in vergelijking met andere thermisch vervaardigde plastic films. De UV bestendige film wordt tijdens het productieproces door middel van warmte aan de polyester plaat verlijmd.

De belangijkste eigenschappen zijn:

  • Blokkade tegen ultraviolette stralen
  • Uitstekende mechanische sterkte
  • Antistatisch
  • Krasbestendig
  • Scheur- of perforatie bestendig
  • Bestand tegen chemische invloeden
  • Uitstekende anti graffitie eigenschappen

 

Melinex® 389 is uitermate geschikt voor toepassingen waar een lange levensduur gevraagd wordt en heeft te voldoen aan de weerbestendigheidseisen van de bouwsector. Met deze superieure UV-bescherming blijft de Stabirib plaat langdurig van goede kwaliteit en worden de originele kenmerken behouden.

Stabirib 207/35 - Ral 6007

Damwandplaat

Damwandplaten zijn te herkennen aan hun profilering van de plaat. Standaard worden deze gemaakt van metaal of aluminium, echter Atlas heeft dit als een van de weinige in kunststof. Dit maakt de plaat lichter en gemakkelijk hanteerbaar. Damwandplaten worden gebruikt als gevelplaat of dakplaat.

Veelgestelde vragen

Stabirib is een volledig ingekleurde kunststof profielplaat gemaakt van glasvezelversterkt polyester. Het kan gebruikt worden als een dakplaat en gevelplaat met de tweezijdige UV-bescherming.

Stabirib is leverbaar in alle mogelijke RAL kleuren. Hier heeft echter een productie volume van minimaal ca. 350 m² voor nodig te zijn.

De maximale afmeting van een kunststof gevelplaat is 13,50 meter.

Afhankelijk van de hoogte van het profiel en de constructie heeft eerst een bijpassende schroef gekozen te worden. De profielplaat montageschroef kan op de top van de kroon of in het dal aangebracht worden. Wij adviseren om de boorgaten altijd voor te boren met een boor ca 3 mm groter dan de toegepaste profielplaat montageschroef.

Stabirib - RAL 5010

Referenties

Monster aanvraag

Stuur uw aanvraag