Het daglicht van morgen

Biobase polycarbonaat

Atlas Acomfa loopt voorop met initiatieven op het gebied van circulaire economie. Wij bieden een assortiment polycarbonaat plaatmateriaal voor dak, gevel en wand met een toegewezen aandeel van meer dan 70% hernieuwbare grondstoffen via massabalans. Atlas Biobase polycarbonaat heeft identieke fysieke, mechanische, thermische, optische, verwering- en verwerkingseigenschappen als standaard polycarbonaat producten.

Biobase is vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen, welke zijn afgeleid van afval residu, zoals secundaire gebruikte plantaardige oliën en afval uit de voedselindustrie. Biobase polycarbonaat stimuleert de vervanging van conventioneel polycarbonaat uit fossiele brandstoffen door gecertificeerde duurzame bio gebaseerde alternatieven. 

biobase polycarbonaat

Biobase polycarbonaat verkleint de ecologische voetafdruk en spaart fossiele bronnen

hernieuwbare grondstoffen

Hernieuwbare bronnen

De polycarbonaat golfplaten zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen uit de voedselindustrie

iedentieke kwaliteit

Identieke kwaliteit

Biobase polycarbonaat producten hebben dezelfde eigenschappen als conventionele polycarbonaat.

100 gecertificeerd

100% gecertificeerd

Biobase polycarbonaat producten zijn aantoonbaar toegeschreven aan hernieuwbare grondstoffen.

Recycle

Volledig recyclebaar

Biobase polycarbonaat producten zijn 100% recyclebaar en dragen bij aan een circulaire economie.

177/51 1.0mm 1UV Biobase

De Atlas Biobase polycarbonaat golfplaat 177/51 is het duurzame alternatief voor de standaard polycarbonaat golfplaat. De Biobase platen hebben een toegewezen aandeel van meer dan 70% aan hernieuwbare grondstoffen via massabalans. De technische eigenschappen zijn hetzelfde als standaard polycarbonaat.

Voorraadlengte helder:

1220, 1530, 1830, 2140, 2440, 2750, 3050, 6120mm

Een duurzaam alternatief voor de toekomst

Biobased polycarbonaat staat centraal in de opkomende golf van milieubewuste innovatie. In tegenstelling tot traditionele polycarbonaat, dat afhankelijk is van fossiele brandstoffen, wordt biobased polycarbonaat vervaardigd uit hernieuwbare biologische bronnen, zoals plantaardig materiaal en biomassa. Dit revolutionaire materiaal biedt niet alleen indrukwekkende technische prestaties, maar ook een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk.

De voordelen van biobased polycarbonaat zijn talrijk. Door de verminderde afhankelijkheid van niet-hernieuwbare hulpbronnen draagt het bij aan de strijd tegen klimaatverandering en bevordert het duurzame productiepraktijken. Bovendien behoudt het dezelfde eigenschappen als traditioneel polycarbonaat, waaronder hoge slagvastheid, optische helderheid en uitstekende vormbaarheid.

De veelzijdigheid van biobased polycarbonaat maakt het geschikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals verpakkingen, elektronica, bouwmaterialen en automotive componenten. Bedrijven die kiezen voor biobased polycarbonaat tonen niet alleen hun betrokkenheid bij het milieu, maar ook hun streven naar innovatie en vooruitgang.

Kortom, biobased polycarbonaat belichaamt de verschuiving naar een duurzamere en verantwoordelijke toekomst. Met zijn technische superioriteit en groene voetafdruk, speelt het een essentiële rol in de ontwikkeling van eco-vriendelijke oplossingen voor de hedendaagse uitdagingen.

PC EW 177/51