Getoogde lichtstraat zadeldak

Een Alumon getoogde lichtstraat voor zadeldak kan uitgevoerd worden in 10mm of 16mm polycarbonaat kanaalplaten. De toegepaste breedte van de plaat is 1050mm of 1250mm, dit is afhankelijk van de dagmaat en het windgebied. Bij gebruik van 10mm platen is de isolatiewaarde (U-waarde) ca 2.7 W/m²K, bij 16mm kanaalplaten is deze waarde ca. 2.0 W/m²K.

De indicatieve hoogte van een Alumon getoogde lichtstraat zadeldak wordt bepaald door de breedte en radius, maar ook de dakhelling en opstand. Wij rekenen met een hoogte verhouding 1/5 of 1/7 van de maat buitenkant opstand. Dit is de breedtemaat die wij nodig hebben om een lichtstraat te kunnen vervaardigen.

Belangrijk detail bij een getoogde lichtstraat op een zadeldak is dat de toging van de lichtstraat boven de nok van de dakconstructie uitsteekt. Atlas Acomfa geeft advies over de maatvoering van de opstand, dit is een bepalende factor voor de juiste passing van de lichtstraat. De lengte van een Alumon lichtstraat is ondergeschikt, iedere maat kan geproduceerd worden. De kopschotten van dit type lichtstraat leveren wij in onderdelen.

Polycarbonaat kanaalplaten kunnen in meerdere kleuren geleverd worden; helder, opaal en IR-Gold. De heldere plaat geeft een hoge lichttransmissie, opaal geeft egaal diffuus licht en het warmtewerende IR-Gold zorgt voor een merkbaar temperatuurverschil in de ruimte.

Getoogde lichtstraat zadeldak maatvoering

Getoogde lichtstraat zadeldak 1/5 10mm

Polycarbonaat kanaalplaat 10mm

1 of 7

Onderprofiel lichtstraat

2 of 7

Kopschot

3 of 7

Opstandprofiel

4 of 7


Drukrubber

5 of 7

 

Afdekprofiel

6 of 7

Stormstrip

7 of 7

Onderdelen 1/5

Getoogde lichtstraat zadeldak 1/7 10mm

Polycarbonaat kanaalplaat 10mm

1 of 7

Onderprofiel

2 of 7

Kopschot

3 of 7

Opstandprofiel

4 of 7


Drukrubber

5 of 7

Afdekprofiel

6 of 7

Stormstrip

7 of 7

Onderdelen 1/7

Getoogde lichtstraat ventilatieluik

Ventilatieluik

1 of 4

PC kanaalplaat 10mm

2 of 4

Aluminium montage kalf

3 of 4

Aluminium afdekprofiel

4 of 4

Onderdelen ventilatieluik

Referenties