Zadellichtstraat zadeldak

Een Alumon zadellichtstraat voor zadeldak wordt standaard uitgevoerd in 10mm en heeft een isolatiewaarde (U-waarde) ca 2.7 W/m²K. De toegepaste hart-op-hart afstand van de aluminium spanten is 1055mm of 1255mm, dit is afhankelijk van de dagmaat en het windgebied.

De breedte van de lichtstraat wordt berekend op basis van de horizontale maat bovenkant gording en de dakhelling. De lengte van een Alumon lichtstraat is ondergeschikt, iedere maat kan geproduceerd worden.

Polycarbonaat kanaalplaten kunnen in meerdere kleuren geleverd worden; helder, opaal en IR-Gold. De heldere plaat geeft een hoge lichttransmissie, opaal geeft egaal diffuus licht en het warmtewerende IR-Gold zorgt voor een merkbaar temperatuurverschil in de ruimte. De isolatiewaarde van de lichtstraat is te verbeteren door polycarbonaat kanaalplaten met een hogere U-waarde te gebruiken.

Zadellichtstraat met gordingssteun

Polycarbonaat kanaalplaat 10mm

1 of 8

Onderprofiel lichtstraat

2 of 8

Kopschot

3 of 8

Afdekprofiel

4 of 8

Aluminium L-profiel

5 of 8

PP-borstellijst

6 of 8

Condensprofiel

7 of 8

Gordingssteun

8 of 8

Onderdelen zadellichtstraat

Zadellichtstraat op houten regelwerk

Polycarbonaat kanaalplaat 10mm

1 of 6

Onderprofiel lichtstraat

2 of 6


Drukrubber

3 of 6

Afdekprofiel

4 of 6

Houten regelwerk

5 of 6

Nok profiel

6 of 6

Onderdelen zadellichtstraat

Optioneel

Ventilatieluik

Op een Alumon zadellichtstraat kan eenvoudig een ventilatieluik worden gemonteerd. Door het gebruik van een ventilatieluik kan er in de zomer warmte worden toegelaten en de ventilatiestroom in het gebouw bevorderen.

Referenties