Alumon boothuis

Wenst u een goede bescherming van uw boot tegen weersinvloeden en een degelijk, comfortabel boothuis? Dan is een Alumon Boothuis een goede keuze. Onze boothuizen bestaan uit een samengestelde constructie van aluminium profielen en kunststof lichtdoorlatende platen. De aluminium profielen worden in de meeste gevallen voorzien van een poedercoating in een RAL kleur naar keuze, maar ze kunnen ook in brute uitvoering toegepast worden. De kunststof massieve of kanaalplaten van polycarbonaat zijn leverbaar in verschillende kleuren. Het unieke en zelfontwikkelde toegangsluik biedt een comfortabele toegang tot uw boot.

Het complete boothuis wordt op klantspecificatie en op basis van de wensen van de klant door Atlas Acomfa zelf geproduceerd en samengesteld, voor zowel vaste overkappingen als op een drijvende constructie. Indien nodig kunnen we zorg dragen voor montage ter plekken. Voor dit product maken wij een uitzondering en is er ook voor particulieren direct bij Atlas Acomfa een boothuis te koop.

Met onze Alumon boothuizen ligt uw boot veilig tegen regen en wind. U hoeft enkel de trossen los te gooien en u kunt varen.

Project

10 boothuizen

Bij Kempers Watersport in Aalsmeer heeft Atlas Acomfa 10 Alumon boothuizen geplaatst. Deze boothuizen verschillen van elkaar in de lengte en breedte. Een deel van deze boothuizen zijn geschakeld. De boothuizen zijn opgebouwd uit aluminium profielen, gepoedercoat in de kleur antraciet grijs en kanaalplaten in een kleur brons.

Alumon boothuis op een steiger

Alumon boothuis op steiger

Een Alumon boothuis kan op een bestaande vaste steiger gemonteerd worden. De maatvoering van wordt in overleg bepaald. Bij de bouw van op een een nieuwe te bouwen steiger adviseert Atlas Acomfa over de juiste maatvoering.

Boothuis drijvend

Alumon boothuis drijvend

Een Alumon boothuis drijvend wordt op met epoxy beschermde stalen drijvers gemonteerd. Door het gebruik van een drijver kan het eenvoudig van locatie wijzigen. De bovenbouw is gelijk aan een boothuis op een vaste steiger.

Project

Langeraar

Bij een villa in Langeraar heeft Atlas een bootoverkapping geplaatst voor twee buitenboordmotor bootjes. Dit is het eerste boothuis dat is afgeleverd in de RAL kleur 9013, ook wel diepzwart. Deze kleur is ons erg bevallen en zal standaard als optie worden aangeboden naast het antracietgrijs. Er is nog steeds gewerkt met bronzen platen.

Mogelijke varianten

Project

Bootoverkapping

Bij een villa in Delfstrahuizen heeft Atlas Acomfa een Alumon bootoverkapping gebouwd op een vaste steiger. De bootoverkapping is opgebouwd uit aluminium profielen gepoedercoat in de kleur antraciet grijs en kanaalplaten in een brons kleur. Door het gebruik van een boothuis kan de eigenaar gelijk uitvaren en genieten van het prachtige Friesland.

Boothuis Langeraar

Veelgestelde vragen

Nee deze wordt niet gemaakt in de variant drijvend en wal. Door de bewegingen van het water kunnen de mechanische eigenschappen van de aluminium constructie niet worden gewaarborgd.

Een bootoverkapping heeft een maximale breedte van 4700mm. In de lengte zitten er geen grenzen aan de afmeting. De staanders hebben een maximale hoogte van 1500mm. Bij een maximale afmeting breedte en hoogte staanders is de invaarhoogte ca. 2500mm vanaf de stijger gemeten.

Een Alumon boothuis heeft een levertijd van ca. 10 weken. Deze tijd is verdeeld in het zagen en preparen van de materialen, poedercoaten en het voor assembleren. 

Een bootoverkapping heeft minimaal 1 keer per jaar schoongemaakt te worden. Dit kan met warm/lauw water. Eventueel kan er een zachte niet alkalische zeep worden toegevoegd. In dit geval goed afspoelen.

De aluminium profielen kunnen in iedere gewenste RAL-kleur worden gemaakt. De polycarbonaat kanaalplaten zijn standaard in de kleur brons, maar kunnen ook in opaal of helder worden gekozen.

Het bestrijden van spinnen op en rond de boot is het meest effectief door op de eerste plaats je boot schoon te houden. Zorg ervoor dat er geen voedingsbronnen voor spinnen aanwezig zijn. Reinig het oppervlak van je boot, ruim rondslingerende spullen op en voorkom het morsen van etenswaren. Klik hier voor meer informatie.

Vergunning Boothuis

Een Alumon boothuis is een overdekte lig- of opslagplaats voor een boot. Wilt u een overkapping voor uw boot plaatsen, wijzigen of verwijderen? Dan heeft u ten alle tijden een omgevingsvergunning aan te vragen bij uw gemeente.

De gemeentes willen voorkomen dat buiten de bebouwde kom steigers/boothuizen voor privé gebruik worden gebruikt.

Binnen de bebouwde kom wil de gemeente voorkomen dat er zomaar te hoge steigers, of steigers met een overkapping (boothuizen) worden gebouwd.

Voordelen boothuis

Bescherming

Een Alumon boothuis beschermt uw boot tegen weersinvloeden, zoals regen, wind, hagel en diefstal.

Behoudt zijn kwaliteit

Door de kwaliteit materialen blijft een boothuis voor minimaal 25 jaar goed met een garantie van 10 jaar.

Geheel naar eigen wens

De boothuizen kunnen volledig naar eigen wens worden gebouwd, RAL kleur, afmetingen en plaat keuze.

Exclusieve uitstraling

De combinatie bronzen platen en robuuste poedercoat profielen geeft een exclusieve uitstraling.

Project

Geschakelde boothuizen

Bij jachthaven Lockhorst in Warmond heeft Atlas Acomfa 2 boothuizen geleverd die aan elkaar geschakeld zijn. De boothuizen zijn opgebouwd uit aluminium profielen gepoedercoat in de kleur antraciet grijs en kanaalplaten in een brons kleur.

Socials

Volg ons

Ontdek Alumon Boothuizen op Instagram en stap in de wereld van boothuizen! Bekijk adembenemende foto’s, leer meer over de voordelen van onze alumium boothuizen en ontdek het fascinerende productieproces. Klik hier om ons te volgen en mis niets: https://www.instagram.com/alumonboothuis/

2
Varianten

Doe hier een vrijblijvende aanvraag

Deze aanvraag is specifiek voor een Alumon boothuis. Graag de afmetingen in millimeters opgeven. Een bootoverkapping prijs wordt altijd eerst als indicatie gegeven.

maatvoering

Stuur uw aanvraag