Alumon constructies

Onder de naam Alumon daglichtconstructies produceert Atlas Acomfa in de Alumon werkplaats constructies vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en kunststof plaatmateriaal. Lichtstraten, terrasoverkappingen en boothuizen zijn de meest gangbare producten.

Daarnaast produceert Atlas op constructies op maat, zoals fietsoverkappingen, carports en luifels. Naar de wens van de klant kan elke aluminium overkapping vervaardigd worden. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang deze constructief en product technisch
verantwoord zijn.

Op basis van een schets of tekening van de gewenste daglichtconstructie bespreekt het Atlas verkoopteam de mogelijkheden en vervolgens wordt een offerte opgesteld. Bij opdracht wordt de definitieve maat- en uitvoering bepaald. Alumon constructies kunnen in iedere gewenste RAL kleur gepoedercoat worden.

Fietsoverkapping

Alumon biedt verschillende fietsoverkappingen aan. Deze kunnen zowel volledig dicht worden geleverd als met open zijkanten. De aluminium profielen kunnen in iedere gewenste RAL kleur gepoedercoat worden.

Duurzaamheid

Alumon daglichtconstructies zijn opgebouwd uit hoogwaardig polycarbonaat en aluminium. Hierdoor kent het een lange levensduur en is het recyclebaar.

Aluminium heeft een levensduur van 30 jaar. Na deze 30 jaar kan tot 95% van het materiaal gerecycled worden.

De secundaire productie heeft 95% minder energie nodig dan de primaire productie. Bij het recyclen is geen elektrolyse nodig. Die stap is veruit het meest energie behoevend. De vervolgstap, het smelten van aluminium, vereist weinig energie. Het goede nieuws is dat de secundaire productie van aluminium proportioneel toeneemt. Hoe zit het met de kwaliteit van aluminium na het recyclen? Het recycle proces doet niet af aan de kwaliteit.

Carports

Een carport is eenvoudig te realiseren. Door de robuuste aluminium profielen kunnen gemakkelijk brede overspanningen gehaald worden.

Daglichtconstructie carport

Condensatie

aj jean CRz2Caqqb2U unsplash

Polycarbonaat kanaalplaten zijn, zoals de naam al zegt, opgebouwd uit verschillende kanalen. Condensatie in de kanalen is een natuurlijk verschijnsel dat afhankelijk van de situatie en plaatselijke temperatuur te allen tijden kan optreden. Dit heeft geen invloed op de levensduur van de kanaalplaten. Algengroei treedt bij een juiste toepassing niet op tussen de kanalen.

Kanaalplaten zijn voorzien van aluminium tape. Dit kan zowel een ventilerende als een dichte tape zijn. Deze tape is speciaal ontwikkeld om condens zo optimaal mogelijk te verdampen.

Deurluifel

Droog staan tijdens het openen van de voordeur? Een Alumon deurluifel is een ideale oplossing. Deze daglichtconstructie kan in een gebogen variant worden uitgevoerd of vlak. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Bij Atlas Acomfa vervaardigen wij deurluifels volledig op maat, afgestemd op de specifieke wensen van de klant. Als uw voorkeur uitgaat naar een standaard deurluifel, verwijzen wij u graag door naar de website van deurluifelshop.nl. Hier vindt u enkele voorbeelden van de deurluifels die aangeboden worden.

Materiaal eigenschappen

moritz mentges XZuqMUiSdgc unsplash

Alumon daglichtconstructies worden bij voorkeur uit Polycarbonaat vervaardigd. Dit kunststof is circa 250 keer zo sterk als glas. De brandeigenschappen van Polycarbonaat voldoen volgens de norm EN13501-1 aan de standaard B-s1-d0.

Droogloop

Alumon kan door de jaren aan ervaring met aluminium en kunststof speciale overkappingen maken, zoals een droogloop of specifiek op maat gemaakte overkappingen. Een daglichtconstructie is bij iedereen anders, bij Atlas Acomfa zoeken wij altijd de beste oplossing.

Gedrag bij
buitentoepassing

Het weer beïnvloedt de levensduur van polycarbonaat. Zonne-energie heeft een nadelig effect en zorgt voor vergeling van de platen. Door middel van een gecoëxtrudeerde laag van hoge concentratie UV-stabilisatoren wordt de vergeling over een periode van 10 jaar beperkt.

Wanneer de vergeling uiteindelijk gaat optreden is afhankelijk van meerdere klimaatsfactoren. Let bij montage op dat de UV-beschermde zijde aan de buitenkant van de constructie gemonteerd wordt. Deze zijde is te herkennen aan de bedrukte beschermfolie en/of print aan de zijkant in de plaat. Bij verkeerde montage treedt het vergelingsproces al binnen een paar maanden in werking.

Project

Graveloverkapping

In Noordwijk heeft Alumon een graveloverkapping gemaakt. Deze aluminium overkapping bestaat uit drie onderdelen. Hiervan kunnen de eerste twee delen onder het laatste deel worden geschoven waardoor eenvoudig gravel kan worden gepakt.

Maatwerk daglichtconstructie

blaz erzetic HdZWKPt7L2o unsplash

Een Alumon daglichtconstructie wordt altijd volledig op maat gemaakt en naar de wensen van de klant. Voor een Alumon constructie bestaan geen vaste tekeningen. Hierdoor heeft de klant volledige vrijheid mits alles constructief mogelijk is. 

Na een gesprek worden de wensen opgeschreven en een eerste tekening gemaakt. Deze tekening zal nog overlegd worden met de klant waarna het productieproces gaat beginnen.

Doe hier een vrijblijvende aanvraag

Deze aanvraag is specifiek voor een Alumon constructie. Graag de afmetingen in millimeters opgeven.

Stuur u aanvraag