Profielplaten

Lichtdoorlatende damwandplaten worden veelvuldig toegepast als daglichttoetreding in (licht) hellende staaldaken of gevels van loodsen en industriële gebouwen. Vanwege onderscheidend vermogen en specifieke gebruikstoepassingen hebben producenten van dak- en wandplaten vele profielvormen op de markt gebracht. Afhankelijk van het advies van de architect of constructeur bepaalt de opdrachtgever het toe te passen profieltype.   

De vraag naar hoogwaardige lichtplaten passend in het toegepaste dak- en/of wand profieltype is groot. Atlas Acomfa heeft de in Nederland meest gangbare profielen in polyester en/of polycarbonaat op voorraad. De platen zijn in verschillende voorraad lengtes te verkrijgen, welke op de gewenste lengtemaat gezaagd kunnen worden.

De Atlas polyester (GRP) profielplaat wordt toegepast bij projecten waar mechanische eigenschappen zoals grote overspanning of chemische bestendigheid wenselijk zijn en lichtdoorlatendheid op langer termijn minder van belang is.

Atlas polycarbonaat (PC) profielplaat wordt toegepast bij projecten waar lichtdoorlatendheid en brandgedrag een rol spelen.  

Atlas dubbelwandige profielplaat is het doorontwikkelde alternatief op de standaard massieve profielplaat. Naast alle positieve eigenschappen van polycarbonaat kan beperking van condens en een hogere belastingweerstand toegevoegd worden.

Profielplaten Polyester KD42
Profielplaten polycarbonaat