HR-lichtstraat

De Alumon hoog geïsoleerde HR-lichtstraat bestaat uit een water- en windkerende buitenschil en een hoog isolerende binnenschil bestaand uit 11-wandige polycarbonaat klikpaneel met een dikte van 40mm en een U-waarde van 0.97 W/m²K. De panelen van de isolerende binnenschil worden door middel van een kliksysteem met elkaar verbonden. Aan de lange zijden van de dakopstand wordt de binnenschil met een klemprofiel tegen een afdichtingsrubber gedrukt.

De binnenschil is geheel gesloten en heeft geen koude bruggen met de buitenlucht. De buitenschil bestaat uit dezelfde onderdelen die gebruikt worden bij een standaard getoogde Alumon lichtstraat. De lichtstraat is beschikbaar voor een dagmaat van 1600 mm t/m 2500 mm, de buitenschil heeft een hoogte-breedteverhouding van 1/5. Ventilatieluiken zijn niet mogelijk.

maatvoering
Alumon HR-lichtstraat

Getoogde HR-lichtstraat platdak 1/5

HR lichtstraat 32mm getoogd

Alumon HR lichtstraat kanaalplaatPolycarbonaat kanaalplaat 10mm

1 of 8

Alumon HR lichtstraat onderprofielOnderprofiel lichtstraat

2 of 8

Alumon HR lichtstraat kopschotKopschot

3 of 8

Alumon HR lichtstraat opstandprofielOpstandprofiel

4 of 8

Alumon HR lichtstraat drukrubber
Drukrubber

5 of 8

Alumon HR lichtstraat afdekprofielAfdekprofiel

6 of 8

Alumon HR lichtstraat isolatieplafond modulitPolycarbonaat Modulit klikpaneel

7 of 8

Alumon HR lichtstraat klemprofielKlemprofiel

8 of 8

Onderdelen HR-lichtstraat

Geïsoleerde lichtstraat

De Alumon hoog geïsoleerde lichtstraat is een nieuw ontwerp lichtstraat met als basis de traditionele lichtstraat, opgebouwd uit een aluminium profielsysteem met gebogen meerwandige polycarbonaat platen. De buitenschil is water-, wind- en warmtewerend. De hoog isolerende binnenschil zorgt voor de optimale isolatiewaarde en voorkomt een koude brug. Door de naadloze constructie in combinatie met EPDM afdichtrubber is de Alumon HR-lichtstraat luchtdicht. Ten opzichte van een traditionele lichtstraat heeft een HR-lichtstraat 54% minder warmteverlies.

De Alumon lichtstraat draagt bij aan het voldoen van de BENG 1 voorwaarden. Atlas Acomfa heeft onder eigen regie en in samenwerking met een erkend detectiebedrijf de volgende onderzoeken uitgevoerd.

  • Kierdicht test
  • Thermografie test (koude brug en warmteoverdracht test)
  • Totale isolatieberekening
  • Zonnewarmtetoetreding berekening.
FLIR5837

Referenties