Lichtstraten

Daglichttoetreding in gebouwen door middel van lichtstraten is een veelgebruikte methode. Daglicht in een gebouw is belangrijk voor het welzijn van mens en dier, maar ook om te voldoen aan Arbo normen. Atlas Acomfa is een autoriteit in daglichtoplossingen. Lichtstraten zijn dan ook belangrijke producten binnen het Atlas assortiment. Een Atlas lichtstraat is een kwaliteitsproduct en kenmerkt zich door eenvoudige montage en lange levensduur.

Alumon lichtstraten zijn in verschillende uitvoeringen mogelijk en opgebouwd uit polycarbonaat kanaalplaten en een aluminium profielsysteem. Een Alumon lichtstraat wordt tot dagmaat 5000mm per project volledig op maat vervaardigd. Ventilatieluiken en stormverankering zijn als optie leverbaar.

Stabilight is een type lichtstraat opgebouwd uit thermisch gevormde meerwandige polycarbonaat elementen en Intergraal PVC-foam kopschotten. Dit programma is leverbaar tot een dagmaat van 2200mm. Vanwege de producteigenschappen onderscheidt Stabilight zich in helderheid en brandgedrag.

Polyester lichtstraat is verkrijgbaar in twee types, enkel of dubbelwandig uitgevoerd. Dit is de oudste wijze van daglichttoetreding door daken en op vele gebouwen terug te vinden. Het voordeel van dit type lichtstraat is de grote vrije overspanning tot 6000mm.

Veestallichtkoepels zijn eenvoudige lichtstraten, veelal toegepast in agrarische gebouwen. Dit product combineert daglicht met ventilatie en is opgebouwd uit getoogde aluminium profielen en lichtdoorlatend plaatmateriaal. Het programma kan uitgebreid worden met vogelgaas, opstaande randen en kopschotten. 

Atlas Acomfa is de producent van de Oostra Licht- en ventilatienokken. Dit uitgebreide programma aan ventilerende lichtstraat onderscheidt zich in kwaliteit, duurzaamheid en toepassingsmogelijkheden.

Alumon lichtstraten
Stabilight
Polyester lichtstraten
Veestallichtkoepelopst.rand
Ventilatienok