Services

Profiel- en golfplaat op maat zagen

Door een speciaal ontwikkelde afkortzaag kan Atlas Acomfa eenvoudig golf- en profielplaten op maat zagen. Voor het kunststof op maat zagen wordt er gebruik gemaakt van een fijngetande zaag voor polycarbonaat golf- en profielplaten. Bij het zagen van polyester plaatmateriaal wordt er gebruik gemaakt van een diamantzaag. Golfplaat op maat maken kost hierdoor geen moeite.

Door de vrije ruimte aan weerszijde van de zaag kunnen lengtes t/m 7.5 meter worden gezaagd. Door het eenvoudige gebruik van de machine hoeven er geen grote aantallen worden besteld.

Golfplaat op maat zagen
Meerwandige golfplaten knikken en sealen

Knippen en sealen meerwandige platen

Vaak lijkt het onmogelijk om meerwandige polycarbonaat golf- of profielplaten in kleine aantallen op specifieke lengtes geleverd te krijgen. Atlas Acomfa heeft een eigen ontwikkelde knip en seal machine in gebruik waarmee toch deze mogelijkheid kan worden geboden.

De polycarbonaat golf- of profielplaten worden eerst op maat geknipt. Deze manier van op maat maken zorgt ervoor dat er geen stukjes plaatmateriaal in de kanalen komen. Hierna zal de geknipte kant opnieuw worden dicht geseald door middel van twee warmte elementen. Door het dicht sealen van de kanalen behoudt de plaat zijn isolatiewaarde. Zo wordt de golfplaat op maat gemaakt.

Golfrollen op maat

Polyester golfrol is een van het meest gebruikte plaatmateriaal voor kleine overkappingen in tuinen. Door de verschillende lengtes die worden gevraagd heeft Atlas Acomfa een machine ontwikkeld waarmee snel en eenvoudig uit een moeder rol een golfplaat op maat gezagen wordt.

Deze golfrol machine kan golfrollen met een waterafloop van 1.00mtr t/m 4.00mtr verwerken. De lengtes kunnen door middel van een scherm op de centimeter nauwkeurig worden ingesteld. In de praktijk kan dit echter wat schelen.

Golfrol op maat zagen
massief en kanaalplaten op maat zagen

Vlak plaatmateriaal zagen

Voor het vlakke massieve plaatmateriaal heeft Atlas Acomfa een voor Nederland unieke Fimal Concept 380 zaag. Hiermee kan Atlas massief polycarbonaat of massief acrylaat zagen op maat. Dit zorgt ervoor dat naast de standaardafmeting van 2050 x 3050mm snel uit voorraad en braamvrij massieve platen op iedere gewenste maat leveren.

Naast massief plaatmateriaal kunnen ook kanaalplaten op iedere gewenste lengte gezaagd worden. Bij een maximale lengte van 3 meter kan ook iedere gewenste breedte worden gezaagd.

De fimal zaag is gekalibreerd en op de millimeter nauwkeurig afgesteld. Hierdoor kan er zelfs voor de meest gedetailleerde werken plaatmateriaal worden geleverd.

Kanaalplaten knikken

Als daglicht oplossing in stallen kan er gebruikt worden gemaakt van een knikkap. Hierbij worden kanaalplaten haaks op de kanalen geknikt en verbonden met polycarbonaat H-profielen. Door het knikken van de plaat komen er geen gaten in de kanaalplaat waardoor deze zijn isolatiewaarde behoudt. Na het knikken kan de plaat op verschillende dakhellingen worden gebruikt omdat er nog bewegingsvrijheid in zit.

Kanaalplaten knikken
Pettalite en polyester op maat zagen

Vlakke polyester of pettalite op maat

Atlas Acomfa heeft daarnaast een speciale snijmachine ontwikkeld. Hiermee kan Atlas vlakke pettalite rollen op maat zagen. Bij de machine worden moederrollen van 300 meter verwerkt naar de voorraadlengte van 15 meter of naar de gewenste maat van de klant. Dit wordt eenvoudig gedaan door een afstandmeter die zelf kan worden ingesteld. Vlakke pettalite rollen worden voornamelijk gebruikt in veestallichtkoepels.

De vlakke polyester rollen kunnen vanaf 15 meter op elke gewenste lengte worden geleverd door het op maat zagen via een happer. Vlakke polyester rollen worden gebruikt als afdichting in veestallichtkoepels of als stortvoegband.