Atlas polyester lichtstraten

Polyester lichtstraat

Daglichttoetreding door het dak van een magazijn of loods door middel van een polyester lichtstraat is een van de oudste manieren om daglicht in een gebouw te realiseren. Polyester lichtstraten hebben een zeer lange levensduur en kunnen een relatief grote vrije overspanning aan. Vanwege de positieve mechanische eigenschappen van polyester worden deze lichtstraten nog veelvuldig gebruikt.

Atlas Acomfa heeft 2 types polyester lichtstraten in het assortiment. Elke type heeft zijn eigen karakteristieken. De polyester lichtstraatelementen vallen onder de Europese geharmoniseerde norm EN-2013. Een complete Atlas polyester lichtstraat valt onder de norm EN-14963.

C494 1UV

De Atlas polyester lichtstraat C494 heeft een maximale ontwikkeling maat van 527cm. De lichtstraatelementen zijn UV-beschermd met PET-film Melinex 301. Het element heeft een breedte van 1077mm en een werkende breedte van 1000mm.

Profieltype C494 wordt met name gebruikt bij enkelwandige toepassingen waar grote overspanning wenselijk is, zoals carports, tijdelijke werkplaatsoverkapping bouwterreinen en drooglopen.

C496 1UV

De Atlas polyester lichtstraat C496 kan een maximale overspanning van 450cm aan. Dit type heeft een vaste radius van 330cm. De lichtstraatelementen zijn UV-beschermd met PET-film Melinex 301. Het element heeft een breedte van 1082mm en een werkende breedte van 1000mm.

Profieltype C496 wordt met name toegepast als enkel- of dubbelwandige lichtstraatsystemen, fietsoverkapping en drooglopen.  

Enkelwandige polyester lichtstraat

GRPlichtstraat EW versie

Polyester lichtstraat enkelwandig bevestigingsmateriaal

Bevestigingsmateriaal

1 of 4

Polyester lichtstraat enkelwandig element

Polyester lichtstraat element

2 of 4

Polyester lichtstraat enkelwandig kopschot

Kopschotten

3 of 4

Polyester lichtstraat enkelwandig schuimprofiel

Schuimprofiel

4 of 4

Onderdelen

Dubbelwandige polyester lichtstraat

GRPlichtstraat DW versie

Polyester lichtstraat dubbelwandig bevestigingsmateriaal

Bevestigingsmateriaal

1 of 4

Polyester lichtstraat dubbelwandig element

Polyester lichtstraat element

2 of 4

Polyester lichtstraat dubbelwandig kopschot

Kopschotten

3 of 4

Polyester lichtstraat dubbelwandig schuimprofiel

Schuimprofiel

4 of 4

Onderdelen

Materiaal eigenschappen

Atlas polyester wordt geproduceerd onder de fabrieksnaam Elyplast en bestaat uit een groot assortiment aan glasvezelversterkt polyester plaatmateriaal. Elyplast is een kwaliteitsproduct en onderscheidt zich in de markt door haar mechanische sterkte, lichttransmissie en levensduur.

Maatvoering polyester lichtstraten

De volgende maatvoering wordt gehanteerd voor polyester lichtstraatelementen op een plat dak.

Referenties