Boothuis en spinnen

Spinnen op en rond een boot wordt gezien als een vervelend probleem. Naast het feit dat spinnen mensen beangstigen, ontstaan er overal spinnenwebben en zie je spinnenpoep als donkere vlekjes op de boot.

Spinnen worden actief zodra de buitentemperatuur gaat stijgen. Dit is dan ook de periode dat de gelegde eitjes uitkomen. Spinnen op je boot kan eigenlijk geen kwaad, ze zorgen voor minder overlast van muggen, vliegen of andere insecten. Echter als de eitjes uitkomen, kan de overlast van spinnen groter zijn dan de overlast van de overige insecten.

Het bestrijden van spinnen op en rond de boot is het meest effectief door op de eerste plaats je boot schoon te houden. Zorg ervoor dat er geen voedingsbronnen voor spinnen aanwezig zijn. Reinig het oppervlak van je boot, ruim rondslingerende spullen op en voorkom het morsen van etenswaren.

Het gebruik van insectenspray op basis van pyrethrine is het meest effectief. Dit is een natuurlijk werkzame stof dat werkt op het zenuwstelsel van insecten en deze komen vervolgens te overlijden. De spray werkt tegen spinnen, maar ook tegen andere ongedierte. Hierdoor worden voedingsbronnen voor de spin ontnomen en heeft de spray een dubbel effect.

Het gebruik van mottenballen in de jaargetijde dat u minder gebruik van uw boot maakt, is ook effectief bij het voorkomen van spinnen op en rond uw boot. Mottenballen verspreiden een onaangename geur en houden ongedierte op afstand.

Het installeren van een elektrische ultrasone insectenbestrijder kan tevens effectief zijn als spinnenbestrijder. Het ultrasone geluid houdt spinnen (en andere insecten) op afstand door het verstoren van het navigatievermogen.