PC Veroudering

Verouderingstest polycarbonaat

Verouderingstest polycarbonaat platen

In de wereld van polycarbonaat platen is duurzaamheid van essentieel belang en bij Atlas Acomfa begrijpen wij dit als geen ander. We willen dat onze klanten genieten van langdurige kwaliteit zonder concessies te doen aan de esthetiek. Daarom gaan we in dit blog dieper in op het fenomeen vergeling van polycarbonaat platen,

Waarom vergelen polycarbonaat platen

Polycarbonaat platen, zoals die van Atlas Acomfa, worden veel gebruikt vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Echter, na verloop van tijd kunnen de meest robuuste platen tekenen van ouderdom vertonen, met name in de vorm van vergeling. Deze vergeling ontstaat als reactie op schadelijke UV-straling waaraan de platen worden blootgesteld.

UV-bescherming door extrusie

De Atlas polycarbonaat platen worden UV-beschermd door middel van een geavanceerde extrusie techniek. Bij dit proces worden ultradunne toplagen tijdens het extruderen meegevoerd, een methode die bekend staat als co-extrusie. Wat deze toplagen bijzonder maakt, is de hoge concentratie UV-stabilisator die ze bevatten. Deze krachtige toevoeging zorgt voor een langdurige bescherming tegen vergeling. Let op: plaatmateriaal met de UV-zijde te monteren is van groot belang. Doe je dit niet, dan vertoont de plaat na een paar maanden al vergeling.

Voorbeeld

Laten we de proef op de som nemen. De levensduur van polycarbonaat lichtdoorlatende plaat bedraagt afhankelijk van toepassing en gebruik een levensduur van 20 tot 25 jaar. Na 10 jaar blootstelling aan elementen toont de geëxtrudeerde plaat tekenen van vergeling door ouderdom. Binnen de 10 jaar behoudt de Atlas polycarbonaat plaat zijn helderheid en esthetische uitstraling, dankzij doeltreffende UV-bescherming. 

PC Veroudering
PC Veroudering
PC Veroudering
PC Veroudering

Voordelen van UV-beschermde polycarbonaat platen

  • Langdurige esthetiek: Onze polycarbonaat platen behouden hun helderheid, zelfs na blootstelling aan intense zonneschijn.
  • Weerbestendigheid: Dankzij de UV-bescherming zijn de platen bestand tegen divers weersomstandigheden.
  • Duurzaamheid: Investeer in een oplossing die jarenlang meegaat en zijn oorspronkelijke kwaliteit behoudt. 

Conclusie

Bij Atlas Acomfa streven we naar duurzaamheid en functionaliteit van polycarbonaat platen. De geavanceerde UV-beschermingstechnologie is de sleutel tot het tegengaan van veroudering, waardoor onze polycarbonaat producten standhouden in diverse omgevingen en weersomstandigheden