IR-Gold kanaalplaat

Polycarbonaat kanaalplaten in de kleur IR-Gold worden veel gebruikt in de Alumon lichtstraten. Waarom kiezen voor deze plaat?

De IR-Gold is éénzijdig UV-beschermd d.m.v. coëxtrusie, beschermt beter tegen UV-straling ten opzichte van de kleuren helder en opaal en is warmte reducerend.

Polycarbonaat platen hebben de volgende kenmerken:

  • Slagvast
  • Laag van gewicht
  • Grote flexibiliteit
  • Goed bestand tegen weersomstandigheden
  • Bestand tegen hoge temperaturen
  • Moeilijk ontvlambaar
  • Makkelijk te monteren

Uit onderzoek blijkt dat als de temperatuur in een productieruimte boven de 25 graden Celsius stijgt, de prestaties van de werknemer met 2% per graad daalt. Om werknemers zo productief mogelijk te houden en een gezonde werkomgeving te creëren is het belangrijk dat er in een comfortabele omgeving gewerkt kan worden.

Mede door toevoeging van het warmtewerend supplement in de kanaalplaten wordt er een grote hoeveelheid warmte teruggekaatst, waardoor het op warme dagen in de ruimte onder de lichtstraat merkbaar koeler is en daardoor de productiviteit van de werknemer minder wordt beïnvloed.

Ook voor vee in stallen is licht belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat in stallen met veel licht het vee meer melk produceert en actiever is. Daglicht heeft vele voordelen, er is echter één groot nadeel, het kan in de stal warm worden. Om dit zoveel mogelijk tegen gaan kan ook hier de IR-Gold kanaalplaat in (ventilerende) lichtstraten worden toegepast.

Licht doorlaten is één van de belangrijkste aspecten van een kanaalplaat. De IR-Gold kanaalplaat behoudt zijn lichtdoorlaatbaarheid (LT-waarde). De plaat is in verschillende diktes leverbaar: 10mm, 16mm en 32mm.

Bij 10mm is de LT-waarde: 36%, bij16mm: 26% en bij 32mm: 13%. De LT-waardes worden uitgedrukt in procenten in verhouding tot een open raam (LT=100%).

Polycarbonaat kanaalplaten onderscheiden zich door veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Naast het gebruik van deze kanaalplaat in Alumon Lichtstraten kan de IR-Gold kanaalplaat voor verschillende toepassingen worden gebruikt in de bouw, tuinbouw, agrarische sector maar ook in de particuliere sector. Denk hierbij aan terrasoverkappingen, veranda’s, fietsenstallingen, carports en boothuizen.

De IR-Gold kanaalplaat heeft een garantie van 10 jaar, zie voorwaarde specificaties.

Klik hier voor de referentie foto’s Alumon Lichtstraat met 10mm IR-Gold.