Alumon constructies

Onder de naam Alumon daglichtconstructies produceert Atlas Acomfa in de Alumon werkplaats constructies vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en kunststof plaatmateriaal. Lichtstraten, terrasoverkappingen en boothuizen zijn de meest gangbare producten.

Daarnaast produceert Atlas op maat constructies, zoals fietsoverkappingen, carports en luifels. Naar de wens van de klant kan elke aluminium constructie vervaardigd worden. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang deze constructief en producttechnisch verantwoord is.

Op basis van een schets of tekening van de gewenste constructie bespreekt het Atlas verkoopteam de mogelijkheden en vervolgens wordt een offerte opgesteld. Bij opdracht wordt de definitieve maat- en uitvoering bepaald. Alumon constructies kunnen in ieder gewenste RAL-kleur gepoedercoat worden.

Fietsoverkapping

Alumon biedt verschillende fietsoverkappingen aan. Deze kunnen zowel volledig dicht worden geleverd als met open zijkanten. De aluminium profielen kunnen in iedere gewenste ral kleuren worden gepoedercoat.

Duurzaamheid

Alumon constructies zijn opgebouwd uit hoogwaardig polycarbonaat en aluminium. Hierdoor kent het een lange levensduur en is het recyclebaar.

Aluminium heeft een levensduur van 30 jaar. Na deze 30 jaar kan tot 95% van het materiaal worden gerecycled worden.

De secundaire productie heeft 95% minder energie nodig dan de primaire productie. Bij het recyclen is geen elektrolyse nodig. Die stap is veruit het meest energie behoevend. De vervolgstap, het smelten van aluminium, vereist weinig energie. Het goede nieuws, is dat de secundaire productie van aluminium proportioneel toeneemt. Hoe zit het met de kwaliteit van aluminium na het recyclen? Het recycle proces doet niet af aan de kwaliteit.

Carport

Een carport is eenvoudig te realiseren door de robuuste aluminium profielen die gebruikt worden kunnen gemakkelijk brede overspanningen worden gehaald.

Condensatie

Polycarbonaat kanaalplaten zijn zoals de naam zegt opgebouwd uit verschillende kanalen. Condensatie in de kanalen is een natuurlijk verschijnsel dat afhankelijk van de situatie en plaatselijke temperatuur ten aller tijden kan optreden. Dit heeft geen invloed op de levensduur van de kanaalplaten. Algengroei treed bij een juiste toepassing niet op tussen de kanalen.

Kanaalplaten zijn voorzien van aluminium tape dit kan zowel een ventilerende als een dichte tape zijn. Deze tape is speciaal ontwikkeld om condens zo optimaal mogelijk te verdampen.

Deurluifel

Droog staan tijdens het openen van de voordeur? Een Alumon deurluifel is een ideale oplossing.

Materiaal eigenschappen

Alumon constructies worden met voorkeur uit Polycarbonaat vervaardigd. Dit kunststof is circa 250 keer zo sterk als glas. De brandeigenschappen van Polycarbonaat voldoen volgens de norm EN13501-1 aan de standaard B-s1-d0.

Droogloop

Alumon kan door de jaren aan ervaring met aluminium en kunststof speciale overkappingen maken, zoals een droogloop of specifiek op maat gemaakte overkappingen.

Gedrag bij
buitentoepassing

Het weer beïnvloed de levensduur van polycarbonaat. Zonne-energie heeft een nadelige effect en zorgt voor vergeling van de platen. Door middel van een gecoextrudeerde laag van hoge concentratie UV-stabilisatoren wordt de vergeling over een periode van 10 jaar beperkt.

Wanneer de vergeling uiteindelijk gaat optreden is afhankelijk van meerdere klimaatsfactoren. Let bij montage op dat de UV-beschermde zijde aan buitenkant van de constructie gemonteerd wordt. De zijde is te herkennen aan de bedrukte beschermfolie en/of een print aan de zijkant in de plaat. Bij verkeerde montage treedt het vergelingsproces al binnen een paar maanden in werking.

Project

Graveloverkapping

In Noordwijk heeft Alumon een graveloverkapping gemaakt. Deze overkapping bestaat uit drie onderdelen. Hiervan kunnen de eerste twee delen onder het laatste deel worden geschoven waardoor eenvoudig gravel kan worden gepakt.

Op maat gemaakt

Een Alumon constructie wordt altijd volledig op maat gemaakt en naar de wensen van de klant. Voor een Alumon constructie bestaan geen vaste tekeningen. Hierdoor heeft de klant volledige vrijheid mits alles constructief mogelijk is. 

Na een gesprek worden de wensen opgeschreven en een eerste tekening gemaakt. Deze tekening zal nog overlegd worden met de klant waarna het productieproces gaat beginnen.

Doe hier een vrijblijvende aanvraag

Deze aanvraag is specifiek voor een Alumon constructie. Graag de afmetingen in millimeters opgeven.

Stuur u aanvraag