Golf-en profielplaten zijn er in verschillende materialen, types en afmetingen.
Voorheen werden de golfplaten gemaakt van asbest/ cementvezels. Asbest Asbest
Sinds 1993 is asbest niet meer toegestaan, maar in oude woningen, schuren of stallen kan nog asbestcement aanwezig zijn.                                                                                                                                                    
Asbesthoudende golfplaten waren vroeger erg populair als dakbedekking. De platen waren sterk, gingen lang mee en waren goedkoop. Asbest zit vooral verwerkt in daken van schuren en stallen. 

Met name in de agrarische sector werden deze golfplaten veel toegepast. Bij landbouwbedrijven kan ook asbest zijn gebruikt in de gevelbekleding.

IR-Gold kanaalplaat Polycarbonaat kanaalplaten in de kleur IR-Gold worden veel gebruikt in de Alumon lichtstraten. Waarom kiezen voor deze plaat?

De IR-Gold kanaalplaat is éénzijdig UV-beschermd d.m.v. coëxtrusie, beschermd beter tegen UV-straling ten opzichte van de kleuren helder en opaal en is warmte reducerend.

Polycarbonaat platen hebben de volgende kenmerken: slagvast, laag van gewicht, grote flexibiliteit, goed bestand tegen weersomstandigheden, bestand tegen hoge temperaturen, moeilijk ontvlambaar en makkelijk te monteren.

Polyester inundatiewal 2016 4 800Sinds 2015 zijn er testen uitgevoerd met polyester golfrollen als inundatiewal bloembollenland. Een perfect alternatief op de traditionele zanddijk. Met de polyester inundatiewal kan men dicht tegen de slootkant inunderen en wordt nagenoeg het gehele perceel behandeld. Daarnaast maakt de polyester inundatiewal het eenvoudiger om te inunderen op percelen met flinke afschot.

Wanneer gaat Polycarbonaat smelten en welke temperatuur kan het weerstaan?

Polycarbonaat (PC) is een thermoplastisch polymeer waarbij de monomeren verbonden zijn door een carbonaatbinding. (...-O-CO-O-...). Polycarbonaat is een stevig, hard en doorzichtig materiaal. In verhouding tot de andere kunststoffen kan polycarbonaat relatief hoge temperaturen aan. Polycarbonaat is makkelijk in gebruik en wordt daarom veelvuldig als product grondstof toegepast.

Waarom kan er condens ontstaan in Meerwandige Polycarbonaat platen en wat is hier aan te doen?

Alle kunststoffen (met uitzondering van PET) zijn waterdicht, maar niet dampdicht. Dit betekent dat er altijd condens kan ontstaan in de kanalen van meerwandige kunststofplaten (zowel bij vlakke als geprofileerde platen). Condens kan naar de onderzijde afgevoerd worden. Hoe groter de dakhelling, hoe gemakkelijker dit gaat. Condens kan ook van binnen naar buiten door de plaatwand verdampen.

Contact

Delfweg 40
2211 VM Noordwijkerhout

Tel: (0252) 41 90 33
Fax: (0252) 41 88 07

E-mail:

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Geef een waarde voor Naam.
E-mail
is geen geldig e-mail address.
Captcha Captcha