Windowpanel

Daglichtcassettes voor sandwichpanelen in hellende daken met HR++ isolatie zonder condensoverlast.

Driewandige Polycarbonaat Golfplaat

De 3-wandige polycarbonaat golfplaat 177/51 wordt gekenmerkt door hoge slagvastheid, lange levensduur, goede lichtdoorlaatbaarheid UV-bescherming. Voorraadlengtes kunnen middels knip/seal techniek op iedere gewenste lengte maat geleverd worden.

Polyester golfplaat als inundatiewal

Polyester 76/18 golfrollen als inundatiewal voor de bollen-en vasteplantenteelt als alternatief voor chemische grondontsmetting.

Windowpanel
paneel 01 compleet 200pix
Massief PC
Massief PC Acrylaat
Massief acrylaat
Massief Acrylaat
Golfplaten
pvc golfplaten 180
Profielplaten
pc profielplaten 180
Stabipol
stabipol golfplaten 180
Stabipanel
modulit
Stabirib
stabirib profielplaten 180
Balithe
balithe profielplaten 180
Stabilight
stabilight pc lichtstraten
Lichtstraten
alumon pc lichtstraten
Veestalkoepels
veestalbeugels
Kanaalplaten
kanaalplaten
Atlas Lichtdak
atlas lichtdak 150
Lichtkoepels
atlas lichtkoepel 150
Carports
carport
Bootsavers
bootoverkapping
Services
zaagmachine 200

samenstellingsvideo240
De ATLAS WINDOWPANELEN worden op dezelfde wijze gemonteerd als de overige sandwichpanelen. Het ATLAS WINDOWPANEL is gemaakt van een sandwichpaneel waardoor de aansluitingen net zo goed zijn als de sandwichpanelen onderling, zowel links en rechts als boven en onder. De aansluitingen zijn dusdanig dat er geen warmteverlies kan optreden en regenwater- en winddichtheid gewaarborgd zijn. De fraaie afwerking aan de onderzijde van het paneel komt mede tot stand door het kader om de onderplaat, zoals te zien op animatievideo hiernaast.

Uitleg van de montage, de aanslutingen en de afwerking van ATLAS WINDOWPANEL

sisolatievideo240
Het ATLAS WINDOWPANEL heeft een ruime keuze aan isolatiewaarden, afhankelijk van de isolatie-eisen of financieel budget. De isolatiewaarde van het ATLAS WINDOWPANEL wordt vrijjwel geheel bepaald door de isolatiewaarde van de onderplaat. De standaard en meest gebruikte onderplaat is een tienwandige polycarbonaat plaat van 32 millimeter dik met een isolatie waarde van 1,1 W/m²K vergelijkbaar met die van HR++ glas. Een vijfwandige plaat met X-structuur en een dikte van 16mm heeft een U-waarde van 2,0 W/m²K en voor een vierwandige van 10 mm dik is dit 2,5 W/m³K. Deze keuze is mogelijk voor alle denkbare kerndiktes van de sandwichpanelen zolang deze minstens even groot is als de onderplaatdikte. Bij voldoende kerndikte zijn zelfs nog betere isolatiewaarden te behalen door grotere plaatdiktes of een stapeling van vlakke meerwandige polycarbonaat platen. Dit wordt geïllustreerd in bovenstaande video.

Keuzemogelijkheden van de isolatiewaarde van ATLAS WINDOWPANEL

beluchtingsvideo240
Het ATLAS WINDOWPANEL is opgebouwd om een beluchtingsproces te faciliteren dat vochtige lucht uit het paneel afvoert voordat deze kan condenseren. Uit praktijktests is gebleken dat bij een afgesloten paneel uitsluitend condensatie tegen de transparante bovenplaat plaatsvindt en niet tegen of in de meerwandige onderplaat. De meerwandige vlakke polycarbonaat onderplaat, ook wel kanaalplaat genoemd, is waterdampdoorlatend waardoor waterdamp de ruimte tussen de onder- en bovenplaat kan binnendringen. Tevens kan zich in deze ruimte ook op andere manieren (warme) vochtige binnenlucht ophopen. Bij lage buitentemperaturen gaat deze accumulerende waterdamp tegen de bovenplaat condenseren als deze niet wordt afgevoerd. Of met andere woorden, bij het ontbreken van een deugdelijke komt de dauwtemperatuur in het paneel te liggen. Het ATLAS WINDOWPANEL voert deze vochtige lucht af. Tussen de transparante bovenplaat en de metalen bovenplaat van het sandwichpaneel bevindt zich een ruimte van enkele millimeters waardoor een luchtstroom van buiten naar binnen ontstaat die de vochtige lucht via de ventilatiegaten bovenaan het paneel naar buiten afvoert. Deze kleine luchtstroom wordt door natuurlijke wijze door windzuiging op gang gehouden. De geringe luchtstroom heeft geen effect op de isolatiewaarde van het paneel, deze wordt wrijwel volledig door de meerwandige onderplaat bepaald.

Ventilatiemethode om condensvorming te voorkomen in het ATLAS WINDOWPANEL

faalkostenvideo240
De ruimte tussen twee lichtvlakken bij een meerveldstoepassing voorkomt mogelijke faalkosten. Wijkt de positie van de gording tijdens de bouw af dan is er genoeg ruimte om dit op te vangen. Kostbare en tijdrovende vervanging van het WINDOWPANEL is niet nodig en onnodige (faal)kosten worden vermeden. Het ATLAS WINDOWPANELverlaagt de kans op mogelijke en voorkoombare faalkosten. In de animatie video wordt dit geïllustreerd.

Mogelijke reductie van faalkosten met het ATLAS WINDOWPANEL

introvideo240
Het ATLAS WINDOWPANEL is het daglichtssysteem voor sandwichpanelen in het hellend dak. Hiernaast een korte introductie video van 33 seconden.

Het ATLAS WINDOWPANEL:
– is toepasbaar in ieder type sandwichpaneel ongeachte profieltype, isolatiekern of kerndikte.
– isolatiewaarde tot een waarde van 1,1 W/m²K (HR++) of lager
– Innovatieve afvoer van vocht met minimale kans op condesatie zonder isolatieverlies.
– Ideale water- en luchtafdichting op de omringende sandwichpanelen.
– Fraaie afwerking aan de zichtzijde van het paneel in het gebouw.

Het ATLAS WINDOWPANEL wordt beschermd door Europees octrooi EP 3 124 714 B1, Atlas Acomfa BV is de houder. De uitvinder A.G. de Klerk is directeur en medeaandeelhouder van het bedrijf.

Afbeeldingen met korte introductie ATLAS WINDOWPANEL

 

Lees hier verder over het concept en de opbouw.

Contact

Delfweg 40
2211 VM Noordwijkerhout

Tel: (0252) 41 90 33
Fax: (0252) 41 88 07

E-mail:

Uitsluitend verkoop aan bedrijven.

Inschrijven nieuwsbrief

Naam
Geef een waarde voor Naam.
E-mail
is geen geldig e-mail address.
Captcha Captcha